RONDE VAN VLAANDEREN

 
Als fervent fietser ( mountainbike + weg ) is mijn interesse voor het wielergebeuren in Vlaanderen nogal voor de hand liggend. ‘De Ronde van Vlaanderen’ spreekt dan ook tot ieders verbeelding, en heeft een speciale plaats gekregen in ons wielerhart.
Als recreatief fietser moet je minstens éénmaal deelgenomen hebben aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen die elk jaar doorgaat de dag voor de grote Ronde.
Vanuit Ninove en Brugge vertrekken duizenden fietsers en mountainbikers om de prachtige Vlaamse Ardennen te ontdekken, en zelf te ondervinden hoe steil de Paterberg en Muur wel zijn.

Gezien mijn professionele bezigheden en mijn passie voor het fietsen, werd van de verschillende hellingen uit de Ronde een gedetailleerde topografische opmeting uitgevoerd in samenwerking met de studenten van de Hogeschool Gent – departement Technologie.
Van deze hellingen werd om de 10m een hoogtemeting uitgevoerd waardoor een nauwkeurig lengteprofiel kon opgesteld worden.
Aan de hand van deze meetgegevens wordt in de verschillende Excel- bestanden een tabel opgemaakt waarin de afgelegde afstand vanaf de voet wordt weergegeven, het hoogteverschil en het stijgingspercentage. Van elke helling is tevens het gemiddeld en maximaal stijgingspercentage aangeduid, evenals het totaal hoogteverschil.

Veel fietsgenot op volgende hellingen:

 
Hellingen uit Gent-Wevelgem !!!